Éjfél Kapitány
és a képregények
Levél Éjfél Kapitánynak...

Képregények a Gödörben

Mint kisgyerek vártam, hogy vége legyen a hétnek, és szombaton végre megnézhessem az idei felhozatalt. Magam is furcsának tartottam, hogy tudok még egyáltalán valami iránt lelkesedni ami nem Lego és nem vékony a dereka, de így történt. Mostanában vagyok olyan atipikus, hogy simán el tudom képzelni, hogy a kiállítókon kívül az egyetlen látogató leszek, akit ez a téma érdekel, de sebaj. ÉN jól fogok szórakozni.

Lelkesen rontunk be mindahányan, és rögtön Fritz Zoli mesterbe ütközünk, aki éppen gyerekeket pesztrál a nagy rajzolóasztalnál. Nyugtázzuk, hogy mostanában ő is inkább pénzt keres, így reklámokat és storyboardokat gyárt, a helyett, hogy idevaló képregényeket rajzolgatna, de hát ez mindnyájunkkal így van. A számlákat valamiből ki kell fizetni.


A Vadvirágok standján jókedvűen zsákoljuk be az új Kázmér és Huba könyvet, immáron a hetediket, Vérszomjas Hómutánsok Támadása címmel. Tóth Józsi meséli, hogy volt könyvterjesztő, aki az eszelős címe miatt emígyen reagált rá: "Köszönettel inkább ezt kihagynánk. Kérem szíves megértését!". Vannak emberek, akiknek egy élet kevés ahhoz, hogy megértsék: a felnőttséggel nem kell elvesztenünk sem a játékos kedvünket, sem a humorérzékünket. Ugyanitt kellemes meglepetés a Blöki Bár, ami szép példája a közösségi média marketingnek, merthogy ha nem látom a Facebookon azokat a mókás beetető stripeket, akkor nem is érdekelne a téma. Így viszont igen, szóval csilingelhet a kassza. Vételezek még gyorsan egy Usagi Yojimbo sokadik részt, aztán továbbállok.

TomsterA kezdeti lendület nagyjából ezen a ponton meg is törik valahogy. Mangából Dunát lehet rekeszteni, de máskülönben nincs az a nagy képregény boom. A kiadók nem kényeztetnek el nekem tetsző új kötetekkel, nem tudok amerikai módra válogatni az újdonságokban, merthogy alig vannak. Begyűjtök azért még egy Tomster Hihetetlen Kalandjai füzetet (egyértelműen a nővérkés borító miatt), jön velem a Marketing Stratégia (Roham kiadó), és kötelező olvasmányként Sandman Babaház Neil Gaiman tollából (Vertigo Cartaphilus kiadó). Na nyomjunk egy pizzát, aztán irány a kanapé, lássuk mit vettünk...

 

Írtam a 3.fesztiválról is, erre van...
Írtam a 2.fesztiválról is, erre van...
Írtam a legelsőről is, az meg erre...


Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...